Hvilke byer og områder i Spanien, efterspørges mest af udlændinge?

By juni 7, 2024 4 min læsning
map

Middelhavskysten og begge øgrupper koncentrerer udlændinges største interesse for at bo i Spanien, idet de overstiger 50% i mere end 100 byer.

Udlændinges køb af boliger i Spanien er koncentreret omkring middelhavskysten og i begge øgrupper. Den seneste rapport fremhæver de mere end 100 distrikter og kvarterer i disse kommuner på den spanske kyst, hvor udenlandsk efterspørgsel tegner sig for mere end 50 % af den samlede interesse for at købe en bolig.

Det er værd at bemærke, at på steder i Roses (Girona), Calpe (Alicante) eller Andratx (Baleariske Øer), overstiger den relative udenlandske efterspørgsel 65% af de samlede søgninger og interaktioner.

Hvor søger udlændinge mest når der skal købes bolig i Spanien?

Udlændinges køb af boliger har udvist bemærkelsesværdig adfærd i de seneste år. Mellem 2021 og 2023 har vi set store stigninger, ifølge ejendomsregistratorerne. I det sidste år foretog udlændinge 15% af de samlede boligkøb i Spanien sammenlignet med 13,8 % i 2022, hvilket oversteg 87.300 operationer. I 2022, med en lavere procentdel af totalen, oversteg de 88.800 transaktioner, i deres bedste år i den historiske serie.

Og denne interesse bliver fortsætter i årets første måneder. Udenlandsk efterspørgsel efter boliger har nået 14,2% af salget mellem januar og marts, kun 0,9 procentpoint mindre i forhold til slutningen af ​​sidste år. Alligevel er disse data fortsat langt over de sædvanlige procenter siden 2014, som var over 12 %.

Lidt over 120 lokationer fordelt på forskellige kommuner, distrikter og kvarterer i op til syv forskellige provinser på den spanske kyst og øer koncentrerer mere end 50% af indkøbsinteressen fra udlændinge og når op på mere end 70 % i distrikterne Port Esportiu – Puig Rom – Canyelles de Roses, i Girona; eller Maryvilla-distriktet i Calpe (Alicante).

Faktisk er det provinsen Alicante, der samler det største antal destinationer, op til 30 områder, hvor interessen for udenlandsk efterspørgsel overstiger 50 % af den samlede efterspørgsel.

Og hvor der optræder navne som Frutales de Torrevieja-området; Moraia-distrikterne Moravit-Cap Blanc, Paichi eller Pinar fra Advocat-Cometa, alle med en udenlandsk efterspørgsel på 65% af det samlede beløb; eller områder af Orihuela med Playa Flamenca eller La Zenia, med samme procentdel.

Dernæst kommer De Baleariske Øer op med 28 lokationer, nogle af dem står for hele 67% af efterspørgslen fra udlandet, såsom Cala Ratjada eller Canyamel, på Mallorca, sammen med distrikter af bemærkelsesværdige byer som Andratx, hvor Port d'Andratx eller Es Camp de Mar eller Cala Murada, i Manacor.

Dernæst er der en samlet 3 plads mellem provinserne Girona, Málaga og Las Palmas, alle tre med 12 destinationer hvor udlændinge, ligge rlangt over den nationale efterspørgsel. Hver enkelt repræsenterer de destinationer, der foretrækkes af udlændinge, såsom Costa Brava, Costa del Sol og De Kanariske Øer.

I Girona skiller distrikterne Roses de Port Esportiu - Puig Rom - Canyelles, Santa Margarida og Salatar sig ud over alle de andre sammen med Empuriabrava kommune, alle med mere end 60% af den udenlandske efterspørgsel.

I provinsen Malaga skiller Nerja kommunes distrikter sig ud som Burriana, Nueva Nerja, Chaparil - Torrecilla - Punta Lara eller bymidten, ved siden af ​​Bahía de Casares eller kvartererne Guadalobón, Buenas Noches og Bahía Dorada de Estepona, uden at glemme Puerto Banús, i Marbella.

I Las Palmas, som i Santa Cruz de Tenerife, er de mest populære destinationer spredt ud over øer, hvor strandene i Mogán, på Gran Canaria, såsom Tau, Playa de Mogán, Los Caideros-Anfi del Mar eller Puerto Rico, sammen med en klassiker som Playa del Inglés, og hvor de også optræder med mere end halvdelen af ​​efterspørgslen fra udlandet i byer på øen Fuerteventura s såsom Pájara eller Antigua, ved siden af ​​områderne El Cotillo eller Lajares, i La Oliva.

Endelig skiller byerne Rubite eller Gualchos sig ud i Granada provinsen sammen med distrikterne Monte los Almendros - El Pargo - Costa Aguilera, Salobreña og Las Palomas i Almuñécar.

Tyskerne, svenskerne og hollænderne er dem, der søger mest efter et hus i Spanien.

For første gang i lang tid topper briterne ikke en liste med henvisning til efterspørgslen efter udenlandsk bolig i Spanien. Selvom de er de vigtigste boligkøbere i spanien, er de ikke den mest fremtrædende nationalitet på disse steder med den største efterspørgsel fra udlandet. Dette skal ses i lyset af at briterne ikke køber for de største budgetter og mere går efter pris end beliggenhed. Hvor danskerne derimod køber mere efter den gode beliggenhed og dermed den gode langsigtede investering.

Tyskerne er de suverænt mest købelystne blandt de 120 analyserede områder, hvor de topper på hele 55 af områderne.

Sverige er det næste land, der skiller sig ud på listen, og her vises der især stor interesse for Alicante området samt Malaga. En interesse, som de deler med efterspørgslen fra Holland, som udover at fokusere på Alicante og Malaga udvider sin interesseradius til Granada provinsen.

En anden af ​​de fremtrædende nationaliteter er Frankrig, der er den mest fremtrædende i områderne i Girona (Costa Brava) hvilket er meget logisk da området støde rop til dne franske grænse. Italienerne foretrækker De Kanariske Øer som destination. Endelig står briterne for den klart største udenlandske efterspørgsel i områderne Manilva, Estepona og Gualchos i Granada.

Alt dette er selvfølgelig bare tal og alle kunder er forskellige, men det viser igen igen at efterspørgslen kun bliver større og større efter en feriebolig i dejlige solrige Spanien.

Så vent ikke med at købe bolig i spanien – køb bolig og vent 😊