9 trin til at forberede en bolig til udlejning i Spanien

By juni 5, 2024 2 min læsning
Sun Chair

Hvor skal du starte, hvis du vil udleje din bolig? Nedenfor præsenterer vi de mest almindelige trin fulgt af ejere, der beslutter at gøre deres ejendomme rentable ved at udleje dem:

  1. Find et ejendomsmægler Udlejning af en lejlighed kan være tidskrævende og kræver juridisk viden. Overvej at finde en ejendomsmægler med speciale i lejemarkedet i dit område. De kan hjælpe med at samle dokumenter, tage billeder, håndtere opkald og besøg, hvilket sparer dig tid og sikrer, at alt sker i overensstemmelse med gældende regler.

  2. Udarbejd dokumentation for at leje lejligheden Din ejendomsmægler kan vejlede dig om nødvendige dokumenter, men hvis du gør det selv, skal du have følgende klar:

  • Beboelighedsbevis
  • Energieffektivitetsattest (obligatorisk ifølge kongelig anordning 390/2021)
  • Aflæsninger og betalte fakturaer for el, vand og varme
  1. Find ud af, om din CCAA har en lov for lejegrænser Tjek om der er lejegrænser i din region, som kan påvirke lejeprisen. Især i stressede boligområder kan der være statslige retningslinjer, som du skal følge.

  2. Beslut dig for, hvilken type lejer du leder efter Vælg hvilken type lejer, der passer bedst til din bolig, f.eks. familier, par eller studerende. Tilpas boligen og markedsføringen efter den målgruppe, du ønsker at tiltrække.

  3. Gør boligen klar til udlejning Sørg for, at boligen er præsentabel. Ejendomsmæglere kan rådgive om nødvendige renoveringer eller små reparationer. Overvej at møblere boligen eller fjerne personlige genstande for at gøre den mere indbydende.

  4. Udgiv en annonce på ejendomsportaler Hvis du selv står for udlejningen, tag gode billeder af boligen og lav en attraktiv annonce på ejendomsportaler. Vælg det bedste tidspunkt på dagen til at tage billeder og sørg for, at boligen er ren og organiseret.

  5. Aflægge besøg i lejeboligen Planlæg besøg for potentielle lejere. Sørg for, at boligen er ren og ryddelig under besøgene for at give et godt indtryk. Overvej at overlade denne del til ejendomsmægleren.

  6. Underskriv lejekontrakten Når du har fundet den rette lejer, skal lejekontrakten underskrives. Brug en vejledende model for lejekontrakten eller få ejendomsmægleren til at udarbejde kontrakten, forklare klausulerne og arrangere underskrivelsen.

  7. Indbetaling af depositum i den tilsvarende organisation i din kommune Når kontrakten er underskrevet, og depositum er betalt, skal depositummet indbetales til den rette organisation ifølge artikel 36 i bylejeloven (LAU).

Held og lykke med udlejningen.

Bolig-udland.dk varetager hele processen med både kort- og langtidsudlejning af din bolig i Spanien. Vi har 20 års erfaring og dansktalende personale på alle 7 kontorer.

Kontakt os på info@bolig-udland.dk eller ring på telefon 0034 609977262.