11 tips til succesfuldt at købe et strandhus i Spanien

By september 17, 2024 4 min læsning
artikle

At købe et hus på stranden eller i nærhed af stranden er en drøm for mange. Kystejendomme i Spanien tiltrækker både lokale og internationale købere, hvad enten det er til en primær bolig, feriebolig eller som en udlejeinvestering.

Før du køber en ejendom ved havet, er det vigtigt at overveje et par nøglefaktorer. I denne artikel giver vi vigtige tips til at hjælpe dig med at købe en strandejendom.

Hvor køber man et strandhus?

At være på eller i nærheden af ​​stranden garanterer ikke nødvendigvis en fremragende beliggenhed, da kystområderne kan variere betydeligt. Nogle spanske byer tilbyder bedre strande eller flere faciliteter end andre, hvilket er en vigtig faktor at overveje, før du køber et hus nær havet.

Dit valg vil afhænge af dine behov og præferencer. For eksempel foretrækker nogle måske de roligere, køligere strande i det nordlige Spanien, mens andre kan blive tiltrukket af de mere pulserende rekreative steder i syd.

Strandhuse er højt værdisat

Ejendomme ved stranden er meget eftertragtede og har høje priser på grund af deres begrænsede udbud. Som et resultat heraf repræsenterer de en værdifuld investeringsmulighed.

Hvis du støder på en lejlighed ved stranden på et ønskeligt sted til en god pris, skal du handle hurtigt - det vil med stor sandsynligvis blive en god investering over tid. Omvendt, hvis mulighederne ved stranden ikke er tilgængelige, skal du overveje ejendomme gradvist længere væk fra stranden. Jo tættere ejendommen er på havet, jo mere kan den være værd i fremtiden.

Det bedste tidspunkt at købe en lejlighed på stranden

I sommermånederne kan strandhuspriserne stige. Ferie er synonymt med sommerhusudlejning, og det kan begrænse udbuddet af boliger til salg, indtil feriesæsonen er forbi, hvilket midlertidigt øger priserne.

Derudover kan sommeren også gøre planlægningen af ​​syn sværere, da ejerne måske ikke er tilgængelige. Det er bedst at kigge på strandboliger 2-3 måneder før juni og 2-3 måneder efter august.

Hvad er det bedste strandområde at investere i?

Før du vælger, hvor du skal købe et strandhus, er det klogt at undersøge de forskellige steder langs den spanske kystlinje. Hver region tilbyder et unikt klima og livsstil. Start med at definere, hvilke aspekter der betyder mest for dig, såsom klima, køkken, fritidsaktiviteter eller ro, og begynd derefter din søgning.

Når du har afklaret dine præferencer, skal du bestemme dit budget for at købe et strandhus. Sammenlign ejendomspriser i forskellige kystområder, og vurder potentialet for værdistigning og lejeindtægter på hvert sted.

Identificer, hvad en strandlejlighed har brug for

Ekstra features som swimmingpool, sauna, garageplads eller paddle-tennisbane kan øge værdien af ​​et strandhus markant. Overvej hvilke funktioner du virkelig har brug for.

I kystområder, hvor parkering er knap, kan det være meget fordelagtigt at have en dedikeret parkeringsplads. Det er dog ikke alle strandejendomme, der har en swimmingpool, og at eje en medfører yderligere vedligeholdelsesomkostninger.

Er det rentabelt at investere i et strandhus til leje?

Mange mener, at det kan være en lukrativ investering at købe et strandhus og leje det ud, der potentielt dækker selve husets omkostninger. Selvom dette tit og ofte er sandt, er det ikke altid tilfældet.

For at sikre rentabiliteten skal du gennemføre en grundig forundersøgelse. Ikke alle kystområder oplever en konstant strøm af turister året rundt, og ejendomme pådrager sig løbende udgifter såsom skatter, afdrag på realkreditlån og samfundsgebyrer.

Hvis du skal leje det ud som sommerhus, skal du desuden indhente de nødvendige tilladelser og licenser. Dette medfører også nogle omkostninger. Selvom rentabiliteten af ​​et strandhus kan variere mellem 8% og 12% for ferieudlejning (eller endnu mere), skal du lave dine udregninger grundigt. Nogle ejendomme genererer ikke engang 2-3% rentabilitet eller genererer kun udgifter.

Væsentlige tjenester for et kvalitetsliv på stranden

Sørg for, at området, hvor du køber dit strandhus, tilbyder væsentlige tjenester for komfort og sikkerhed, såsom pålidelige transportforbindelser, hospitaler, restauranter og butikker. Disse faciliteter er afgørende for at opretholde en høj livskvalitet i dit kysthjem.

Vurderer husets stand

Inden du køber et strandhus, er det vigtigt at undersøge husets tilstand grundigt. I kystnære områder er fugtrelaterede problemer og skader mere almindelige.

For at afdække eventuelle skjulte problemer, skal du altid hyre en professionel til at foretage en omfattende vurdering af ejendommen.

Vælg kystområder med potentiale for ombygning

Priserne for fritidshuse og strandhuse kan variere meget over tid. Undersøg markedstendenser og undgå områder med for stort udbud. Fokuser på lokationer med et stærkt langsigtet påskønnelsespotentiale for at maksimere din investering.

Forhandle kystnære huspriser

Da prisen på strandejendomme varierer afhængigt af mange faktorer, er det afgørende at forhandle effektivt. Gennemførelse af en grundig markedsundersøgelse via et professionelt ejendomsmæglerbureau og få en professionel vurdering kan hjælpe dig med at få den bedst mulige pris.

Pant i feriebolig

Alt efter om du vil have et hus på stranden som første bolig eller som andet hjem, ændrer tingene sig. Pantelån til køb af andet hjem kan have andre betingelser end for en primær bolig. For eksempel reduceres finansieringsprocenten normalt til 60%-70% (sammenlignet med de 80%, som bankerne accepterer for at købe en første bolig).

Desuden har realkreditlån til fritidshuse ofte en maksimal afdragsperiode på 25 år, hvilket kan føre til højere afdrag eller højere renter.

Tag kontakt til bolig-udland.dk, hvis du ønsker at købe bolig i Spanien. Kun solen dækker Spanien bedre end os.